Cartofi Noi în Aluat



CARTOFI NOI ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg cartofi noi mici
- 2 ouă
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 cană de lapte
- 1 cană de ulei


Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală în mai multe ape
reci și se lasă într-un castron adînc cu puțină sare
deasupra lor.
Se face un aluat subțire din două ouă bătute bine,
patru linguri de făină, puțină sare și o cană de lapte.
Aluatul se omogenizează și se trec cartofi prin el.
Se îngroașă aluatul, în așa fel cît să se țină pe cartofi
și să nu curgă.
Se pun cartofi în ulei încins și se prăjesc pînă cînd
prind o crustă aurie.
Uleiul se pune într-o cratiță adîncă de tuci sau în ceaun.
Cartofi se servesc calzi, ca garnitură la friptură sau ca
un fel de mîncare, cu salată de sezon.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.