Cartofi cu Brînză Sărată, la Cuptor



CARTOFI CU BRÎNZĂ SĂRATĂ, LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 kg cartofi
- 200 g brînză sărată
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- sare
- usturoi


Mod de preparare


Se curăță cartofi, se spală și se taie felii pe lung.
Se spală din nou în apă rece, cartofi avînd mult
amidon, care este greu suportat de stomacul
copiilor și al bătrînilor.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt mult,
se pun cartofii presărați cu puțină sare, se acoperă
cu supă de carne sau de zarzavat și se introduce
forma în cuptorul rece.
Se dă focul mic la început, apoi se potrivește și se
lasă cartofii în cuptor o jumătate de oră.
Se scoate apoi forma din cuptor, se întorc cartofii cu
lingura, se presară brînza sărată dată pe răzătoare
peste ei și se continuă coacerea.
Se adaugă smîntîna cînd cartofii sînt gata și se servesc
fierbinți, cu pîine proaspătă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.