Borș de Sfeclă



BORȘ DE SFECLĂ


Ingrediente

- 4 sfecle mijlocii
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- 1 crenguță de cimbru
- 1 l de borș
- 2 linguri de ulei
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță sfeclele de partea tare de deasupra și se taie fideluță.
Se pun să fiarbă cu 1 l de apă caldă la foc mic, cu vasul acoperit.
Cînd sfecla s-a înmuiat ușor se adaugă ceapa tocată mărunt și
orezul ales și spălat în apă rece.
Se acrește după douăzeci de minute de fierbere, cu borș cald, se
potrivește din sare și se adaugă puțin ulei.
Se clocotește totul două minute, apoi se ia de pe foc și se servește
borșul cald, dres cu smîntînă.
Se parfumează cu o crenguță de cimbru pus la fiert o dată cu orezul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.