Borș Rusesc




BORȘ RUSESC


Ingrediente

- 1 kg carne cu oase
- 1 sfeclă roșie
- 1/2 țelină
- 1 morcov
- 1/2 varză mică
- 1 cartof
- 2 cepe
- 100 g mazăre
- 1/2 praz
- sare
- 1 l borș
- leuștean sau cimbru
- smîntînă


Mod de preparare

Carnea se taie bucăți potrivit de mari, se spală în
apă rece și se pune la fiert împreună cu osul întreg
și curățat, cu apă rece cît să le acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se mai fierbe pînă
cînd se înmoaie carnea, după care se adaugă zarzavatul
tăiat fideluță împreună cu legumele spălate și tocate.
Se fierbe în continuare, se sărează și se acrește cu borșul
fiert și spumuit, cînd legumele sînt fierte.
Se parfumează borșul cu leuștean tocat și se drege cu smîntînă.
Se servește cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.