Borș Rusesc de Zarzavat




BORȘ RUSESC DE ZARZAVAT


Ingrediente

- 1 sfeclă roșie mijlocie
- 1 țelină
- 2 morcovi
- 1/2 varză crudă
- sare
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 l de borș
- leuștean
- 3 roșii coapte
- 1 pahar de smîntînă
- ulei


Mod de preparare

Se curăță legumele, se taie cuburi mici și se călesc în ulei
împreună cu ceapa și varza tocate.
Cînd se înmoaie ușor, legumele se trec în doi litri de apă
caldă și se fierb, acoperit o jumătate de oră.
Se sărează după gust și se continuă fierberea, se potrivește
supa de sare, se încearcă legumele, cu precădere sfecla,
care fierbe mai greu, și se adaugă roșiile decojite și tăiate
felii subțiri.
După zece minute se adaugă borșul fiert separat, o lingură
de ulei, leuștean tocat și se ia oala de pe foc.
Se drege cu smîntînă pusă direct în farfurie și se servește cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.