Borș din Carne de Pui




BORȘ DIN CARNE DE PUI


Ingrediente

- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean


Mod de preparare


Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.