Borș din Carne de Pui cu Fasole Verde




BORȘ DIN CARNE DE PUI CU FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1/2 pui mare sau 1 pui mic
- 1/2 kg fasole verde
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- leuștean tocat
- 2 roșii decojite
- 1 ceapă



Mod de preparare


Se curăță puiul, se spală și se taie bucăți.
Se pune la fiert în apă rece cît să-l acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește, după care se alege fasolea de
codițe și vîrfuri, se rupe bucăți de 2 - 3 cm, se taie fideluță
pe lungul păstăii, se spală în apă rece și se pune să fiarbă
împreună cu carnea.
Cînd fasolea s-a înmuiat se pune la fiert o ceapă tocată mărunt,
se adaugă sare și se lasă să fiarbă douăzeci de minute, apoi se
adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se acrește cu borș fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se drege cu smîntînă bătută cu borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.