Borș din Carne de Porc




BORȘ DIN CARNE DE PORC


Ingrediente

- 3/4 kg carne de porc
- 1 l borș
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 100 g tăiței de casă
- 2 ouă
- leuștean tocat
- 1 lingură de bulion
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari care se
pun la fiert cu apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, după care se face focul
mic și se fierbe pînă cînd carnea se înmoaie ușor.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tocate mărunt, se
sărează și se continuă fierberea.
Se acrește mîncarea cu 1 litru de borș fiert separat, se
adaugă o dată cu borșul tăițeii fierți și scurși, se pune
leuștean tocat deasupra și se colorează cu o lingură de
bulion.
Borșul de porc este gras, de aceea se poate degresa
ținînd o felie de pîine în supă înainte de o acri.
Cînd toate operațiile s-au terminat, se mai ține oala
pe foc mic încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Se drege cu două ouă bătute spumă cu puțin borș fierbinte.
Se servește foarte cald, cu ardei iute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.