Borș din Carne de Miel



BORȘ DIN CARNE DE MIEL

Ingrediente

- 1/2 kg carne de miel
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean tocat
- 1 țelină mică
- 1 pahar de smîntînă
- 1 l de borș
- 1 lingură de bulion sau 2 roșii
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari, se pune la
fiert cu apă rece cît s-o acopere.
Se spumuiește cînd carnea a dat în clocot, se adaugă
zarzavatul și ceapa tocate mărunt, sare și se continuă fierberea.
Cînd carnea este fiartă, se adaugă orezul fiert separat, apoi
bulionul sau roșiile tăiate felii subțiri și se mai fierb împreună
zece minute.
Se acrește cu borș fiert separat și spumuit, se parfumează cu
leuștean tocat fin și se drege cu ou și smîntînă bătute bine.
Borșul de miel se servește foarte cald.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.