Borș de Zarzavat




BORȘ DE ZARZAVAT


Ingrediente

- 1 varză mică crudă
- 1 țelină
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 4 fire de usturoi
- 2 cartofi
- sare
- 1 l de borș
- 1 cană de smîntînă
- leuștean
- 1 ceașcă de ulei


Mod de preparare


Se curăță varza de foile de deasupra, se spală în apă
rece și se taie fideluță.
Se freacă încet cu sare, apoi se clătește cu apă rece,
după care se stoarce în mînă și se călește în ulei.
Cînd varza s-a înmuiat ușor, se adaugă ceapa tocată,
țelina și morcovii tăiați fideluță.
Se pune peste legume o ceașcă de apă, se acoperă
cratița și se călesc la foc mic.
Operația aceasta se face într-o cratiță cu pereți înalți.
Zarzavatul se stinge cu 1 l de apă și se lasă să fiarbă
la foc mic, după ce se adaugă sarea necesară.
În supă se pun cîteva fire de usturoi tocat mărunt o
dată cu cartofi spălați și tăiați cuburi mici.
Cînd cartofii sînt fierți, se pune borșul fiert separat, se
adaugă leuștean tocat mărunt și se stinge focul.
Borșul se drege cu smîntînă și se servește cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.