Borș de Văcuță




BORȘ DE VĂCUȚĂ


Ingrediente

- 3/4 kg cap de piept de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 1 ardei gras
- 3 roșii coapte
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- leuștean tocat
- sare
- 1 ou
- orez



Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari și se pune
la foc cu trei litri de apă rece.
Se spumuiește cînd supa dă în clocot, se mai fierbe
jumătate de oră după care se curăță zarzavatul de supă,
se taie fideluță și se pune să fiarbă cu carnea.
O dată cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul tăiat felii
subțiri.
Se sărează, se face focul mic și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Atunci se adaugă orezul spălat și fiert separat, roșiile decojite
și tăiate subțiri și se mai fierb împreună zece minute.
Se fierbe borșul separat se pune peste carne împreună cu
leușteanul tocat mărunt.
Se drege borșul cu oul bătut spumă cu trei linguri de supă
fierbinte și un pahar de smîntînă, după ce s-a luat oala de
pe foc și s-a lăsat să se răcească un sfert de oră.
Bărșul se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.