Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Borș de Văcuță
BORȘ DE VĂCUȚĂ
Ingrediente
- 3/4 kg cap de piept de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 1 ardei gras
- 3 roșii coapte
- 1 l borș
- 1 pahar de smîntînă
- leuștean tocat
- sare
- 1 ou
- orez
Mod de preparare
Se spală carnea, se taie bucăți potrivit de mari și se pune
la foc cu trei litri de apă rece.
Se spumuiește cînd supa dă în clocot, se mai fierbe
jumătate de oră după care se curăță zarzavatul de supă,
se taie fideluță și se pune să fiarbă cu carnea.
O dată cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul tăiat felii
subțiri.
Se sărează, se face focul mic și se continuă fierberea pînă
cînd carnea se poate consuma.
Atunci se adaugă orezul spălat și fiert separat, roșiile decojite
și tăiate subțiri și se mai fierb împreună zece minute.
Se fierbe borșul separat se pune peste carne împreună cu
leușteanul tocat mărunt.
Se drege borșul cu oul bătut spumă cu trei linguri de supă
fierbinte și un pahar de smîntînă, după ce s-a luat oala de
pe foc și s-a lăsat să se răcească un sfert de oră.
Bărșul se servește fierbinte, cu ardei iute alături.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.