Borș de Spanac



BORȘ DE SPANAC


Ingrediente

- 1/2 apanac
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de smîntînă
- 100 g costiță afumată
- leuștean
- 3 ouă fierte tari
- sare
- ulei



Mod de preparare


Se alege spanacul frunză cu frunză, se taie fășii, se pune
la fiert în apă caldă și se fierbe acoperit, la foc mic, un
sfert de oră.
Se adaugă ceapa și usturoiul tocate și se continuă fierberea
încă un sfert de oră.
Se acrește supa cu borș fiert și spumuit, se adaugă leușteanul
tocat și se potrivește de sare.
Odată cu borșul se pun în oală trei gălbenușuri fierte tari,
trecute prin sită.
Se mai dă mîncarea în cîteva clocote, după care se ia oala de pe foc.
Albușurile de ou se taie felii suțiri și se pun peste borș o dată
cu costița afumată călită în ulei, după ce s-a luat oala de pe foc.
Borșul acesta se servește cald, cu ceapă verde alături și dres cu smîntînă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.