Borș de Salată



BORȘ DE SALATĂ


Ingrediente

- 1/2 salată verde
- 1 l de borș
- 1 ceașcă de orez
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- 100 g costiță afumată
- 4 ouă
- sare
- leuștean verde
- 1 ceașcă mică de ulei


Mod de preparare

Se pune pe foc o oală cu 1 litru de apă și se lasă să dea în clocot.
Se adaugă orezul spălat în apă rece și, după un sfert de oră, se
adaugă ceapa și usturoiul tocat mărunt și salata tăiată fășii subțiri
de 1 - 2 cm.
Se micșorează focul și se fierbe supa un sfert de oră, după care se
adaugă borșul fiert și spumuit și leuștean tocat mărut.
Separat
 se face o omletă din patru ouă bătute cu o lingură de apă rece și
un praf de sare, se întoarce omleta cînd s-a închegat pe partea
cealaltă, se mai lasă un minut și se stinge focul.
Omleta se taie fîșii și se pune peste borșul de salată.
Costița se taie felii subțiri, se rumenește în puțin ulei și se pune
și ea peste borș.
Borșul de salată se servește cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.