Borș de Lobodă



BORȘ DE LOBODĂ


Ingrediente

- 4 legături de lobodă
- 2 cartofi mari
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi
- ulei
- sare
- 1 l de borș
- leuștean
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță cartofi și se taie cuburi mici.
Se pun la fiert în apă caldă.
Cînd s-au înmuiat ușor se adaugă peste
supă : ceapa tocată mărunt, usturoiul
tocat și loboda tăiată fîșii late de 1 cm.
Se continuă fierberea încă douăzeci de minute,
se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se pune peste borș o lingură de ulei,
apoi leuștean tocat și se ia oala de pe foc.
Se drege cu smîntînă pusă direct în farfurie.
Borșul se poate servi cald și rece, cu
mămăliguță caldă și cu ceapă verde alături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.