Borș de Fasole Verde




BORȘ DE FASOLE VERDE


Ingrediente

- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 2 linguri de făină
- 1 l de borș
- 2 linguri de ulei
- sare
- 2 roșii decojite
- 1 ardei gras
- 1 ceașcă de smîntînă
- leuștean tocat
- usturoi

Mod de preparare


Se curăță fasolea de codițe și de vînturi, se rupe în bucăți
lungi de 3 - 4 cm și se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se lasă să fiarbă la foc mic.
Dacă fasolea nu este culeasă proaspăt, se freacă în mînă
cu făină, apoi se pune la fiert.
Cînd s-a înmuiat ușor, se adaugă ardeiul, ceapa și usturoiul
tocate mărunt, se adaugă sarea necesară și se continuă fierberea.
Se acrește cu borș fiert separat, se pun roșiile decojite și
tăiate felii, se mai fiarb împreună cîteva minute, după care
se presară deasupra borșului leuștean tocat și se drege cu
smîntînă.
Borșul de fasole verde se servește cald sau rece.
Se poate adăuga ulei, pus la fiert o dată cu borșul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.