Borș de Fasole Boabe cu Lobodă Verde



BORȘ DE FASOLE BOABE CU LOBODĂ VERDE


Ingrediente

- 1/4 fasole
- 2 legături mari de lobodă
- 5 - 6 fire de ceapă verde
- 3 fire de usturoi
- sare
- 1 l de borș
- leuștean tocat
- 1 lingură de ulei



Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se ține la înmuiat cîteva ore.
Se dă în clocot, se aruncă apa și se pune la fiert cu
multă apă.
Sarea se pune la fiert de la început, ca să nu se desfacă
boabele de fasole.
Cînd bobul de fasole se înmoaie, se adaugă ceapa și usturoiul
tocate mărunt și loboda tăiată fășii late de 1 cm.
Se continuă fierberea douăzeci de minute, după care se
adaugă borșul cald.
O dată cu borșul se pune uleiul, se mai dă într-un clocot,
se adaugă leușteanul și se ia oala de pe foc.
Borșul se servește cu mămăliguță caldă, după ce s-a
răcit bine.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.