Borș de Fasole Boabe cu Costiță Afumată




BORȘ DE FASOLE BOABE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

-  1/4 kg fasole boabe
- 4 - 5 fire de ceapă verde
- cîțiva căței de usturoi
- 200 g costiță afumată
- 2 roșii
- ulei
- sare
- leuștean
- 1 l de borș
- 1 ceapă
- 1 morcov
- cimbru


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă să stea în apă rece
cîteva ore.
Se aruncă apa, se umple din nou oale pe jumătate cu apă
și se pune la fiert.
Cînd dă în clocot, se aruncă apa din nou și se pune fasolea
la fiert cu apă rece.
Ca să nu se desfacă boabele la fiert, se adaugă puțină sare,
încă de la început.
Cînd fasolea s-a înmuiat ușor, se adaugă zarzavatul tăiat
fideluță și ceapa tocată mărunt.
După o jumătate de oră se pun roșiile decojite și tăiate felii
subțiri,
usturoiul tocat mărunt și o crenguță de cimbru.
Se lasă să clocotească cinci minute împreună, apoi se toarnă
borșul fiert separat și spumuit.
Costița se taie felii subțiri și se prăjește pe ambele părți în
ulei fierbinte.
Se răstoarnă peste fasole, se parfumează cu leuștean tocat și se
ia oala de pe foc.
Se servește cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.