Borș de Dovlecei



BORȘ DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 - 5 dovlecei tineri
- 3 roșii mijlocii
- 1 ceașcă de orez
- ceapă verde
- leuștean
- 1 l de borș
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de ulei
- sare


Mod de preparare


Se curăță dovlecei de coaja albă de deasupra cu lama unui
cuțit ascuțit, în așa fel ca să nu se ia și din pulpă.
Se înlătură semințele, se taie cubulețe mici, se spală în apă
rece și se pun să fiarbă în apă caldă.
O dată cu dovleceii se pune și ceapa tocată mărunt.
Cînd legumele au fiert se adaugă orezul fiert separat și
sarea necesară.
Supa se fierbe la foc mic, cu vasul acoperit pentru ca să-și
păstreze vitaminele și calitățile nutritive.
O dată cu orezul se pun roșiile decojite și se taie felii
subțiri.
Se lasă să fiarbă zece minute împreună.
Se acrește cu borș fiert separat și spumuit, se adaugă leuștean
și se drege cu smîntînă.
Borșul se servește cald.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.