Borș Călugăresc




BORȘ CĂLUGĂRESC


Ingrediente

- 2 sfecle mijlocii
- 4 - 5 fire de ceapă verde
- 4 - 5 fire de usturoi
- 10 fire de lobodă verde
- 4 - 5 frunze de sfeclă
- 1 ceașcă de orez
- leuștean verde
- sare
- 1 l de borș
- 1 lingură de ulei
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță sfecla de coajă, se taie batoane mici de 2 - 3 cm
și se pune la fiert cu apă caldă.
Se fierbe cu oala acoperită pînă cînd se înmoaie ușor,
după care se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt,
frunzele de sfeclă și lobodă spălate și tăiate fîșii subțiri.
Orezul se pune la fiert separat și se adaugă cînd supa
este gata, o dată cu borșul fiert și spumuit.
La sfîrșit se adaugă în borș cu o lingură de ulei, leuștean
tocat fin și un pahar de smîntînă bătută cu puțin
borș fierbinte.
Borșul se servesc cald sau rece, cu mămăliguță caldă
și ceapă verde alături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.