Tăiței




TĂIȚEI


Ingrediente

-  1/2 kg făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar cu apă


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune în mijlocul unei  planșete, se spală
ouăle, se sparge peste făină, se adună cu mîna făina spre mijloc
și se amestecă, după care se pune apa și sarea.
Se frămîntă un aluat vîrtos, care se desprinde ușor de pe mînă
atunci cînd este gata.
Se presară planșeta cu făină, se desparte aluatul în mai multe
părți și din fiecare parte se întinde o foaie subțire.
Foaia de aluat se presară cu făină, apoi se taie cu un cuțit
ascuțit și trecut prin flacără, bucăți subțiri de 1/4 cm, lungi de 3 - 4 cm.
Tăițeii se lasă să se usuce pe planșetă, apoi se pot păstra în pungi
de hîrtie sau de pînză.
Se folosesc la borșuri și ciorbe, dar ți în alte combinații.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.