Sufleu de Varză



SUFLEU DE VARZĂ


Ingrediente

- 1/2 varză albă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de bulion
- sare
- 4 ouă
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de lapte dulce
- piper măcinat sau 1 linguriță de mentă pisată



Mod de preparare

Se spală varza, se toacă fideluță, se pune într-o cratiță
cu ulei să se înmoaie, iar cînd este gata, se sărează și
se condimentează cu mentă pisată sau cu piper măcinat.
Varza se poate colora cu o linguriță de bulion.
Se subțiază cu lapte dulce, se amestecă încet cu cele
patru gălbenușuri și la urmă cu albușurile bătute spumă tare.
Amestecul se potrivește de sare și se răstoarnă într-o
formă unsă cu unt.
Se ține la cuptor trei sferturi de oră.
Cuptorul trebuie încins bine, apoi focul se face mic.
Sufleul este un preparat care rămîne aspectuos atîta vreme
cît se coace frumos și nu se lasă.
Elementul decisiv este albușul, care trebuie bătut bine, pe plita caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.