Sufleu de Mere




SUFLEU DE MERE


Ingrediente

- 10 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 4 linguri de zahăr farin
- 6 albușuri



Mod de preparare


Se curăță merele de coajă, se taie felii și se pun să fiarbă
acoperite de apă.
Se fierb împreună cu semințele, care ajută să se lege ca
o marmeladă.
Merele se acresc cu zeama de la jumătate de lămîie și se
parfumează cu coajă de lămîie.
Se ia cratița de pe foc, se lasă să se răcească, după care
se trece amestecul prin sită.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă tare cu
patru linguri de zahăr farin.
Sufleul se pune într-o formă unsă cu unt și se introduc
în cuptorul încins, pentru o jumătate de oră.
Se servește cald, presărat cu zahăr farin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.