Sufleu de Fructe



SUFLEU DE FRUCTE


Ingrediente

- 1/2 smîntînă
- 1/2 lămîie
- 10 ouă
- 6 biscuiți pisați
- 1 kg fructe de sezon
- zahăr



Mod de preparare

Se dau biscuiții pe răzătoarea mică, se pun într-un
castron adînc, se amestecă cu gălbenușurile bătute
bine și cu smîntînă în care s-a ras coaja de la o
jumătate de lămîie.
În smîntînă se adaugă zahăr, după gust.
Fructele de preferință cireșe, vișine sau caise, se spală,
se curăță de sîmburi și de codițe, se scurg și se pun în
formă unsă cu unt.
Peste fructe se așază amestecul preparat mai înainte și totul
se acoperă cu albușurile bătute tare.
Se introduce forma la cuptorul încins și se ține jumătate
de oră la foc iute.
Sufleul se servește cald.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.