Ruladă cu Cremă de Nuci



RULADĂ CU CREMĂ DE NUCI


Ingrediente

- 6 ouă
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de rom

Blatul
- 1 cană de lapte dulce
- 200 g de zahăr tos
- 200 g de nuci măcinate
- rom ( crema )


Mod de oreparare


Se spală ouăle, se șterg cu un prosop curat și se sparg într-un
vas adînc.
Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul, apoi
se pun albușurile bătute spumă tare, se omogenizează încet
și se adaugă făina cernut proaspăt.
Compoziția se parfumează cu o lingură de rom, se toarnă,
într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină și se coace la foc
potrivit, douăzeci de minute.
Se răstoarnă blatul pe un prosop umed, se rulează și se lasă
să se răcească.
Crema se pregătește din lapte în amestec cu zahăr și nuci măcinate.
Se fierbe amestecul la foc tare, amestecînd mereu ca să nu se prindă
și, cînd arată ca o smîntînă se răcește.
Se desface rulada, se pune crema în strat gros și se rulează din nou.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.