Pîine Simplă




PÎINE SIMPLĂ


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 ,,nucă” de drojdie
- sare
- 1/2 l apă caldă
- 3 linguri ulei
- zahăr



Mod de preparare


Se cerne făina, se adaugă o linguriță de sare și se amestecă.
Se freacă drojdia de bere cu o lingură de zahăr pînă cînd
devine o pastă lichidă, se pune peste făină, se frămîntă un
aluat mai moale, cu apă caldă.
La frămîntat se pun două linguri de ulei pentru ca pîinea să
fie pufoasă.
Se frămîntă un sfert de oră ; frămîntatul are ca scop pătrunderea
unei cantități de aer în aluat, care-l ajută să crească.
Aluatul se lasă la dospit o oră, apoi se împarte în două și se pune
la copt în forme unse cu ulei.
Se coace întîi la foc mic, după care se face flacăra mare și se
lasă pînă cînd se rumenește pîinea frumos.
Se scoate din cuptor și se lasă învelită, două ore, cu un prosop curat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.