Pîine cu Lapte




PÎINE CU LAPTE


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 linguriță de sare
- 1/2 l lapte
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 1 ,,nucă” de drojdie
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se pune sare, apoi se adaugă
drojdia frecată cu o lingură de zahăr.
Se frămîntă cu lapte călduț și cu două linguri de ulei pînă cînd
aluatul devine elastic, după care se lasă aluatul la dospit o oră.
Se împarte în două părți egale și se pune la copt în forme unse cu ulei.
Cînd se pun formele în cuptorul cald, pîinile se ung cu gălbenuș
de ou.
Se lasă focul mic cîteva minute, pentru ca aluatul să poată
crește, apoi se face flacăra mai mare și se coace pîinea trei sferturi
de oră.
Se păstrează într-un prosop curat, ca să se înmoaie coaja.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.