Pîine cu Cartofi




PÎINE CU CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de făină
- 1 1/2 kg cartofi
- sare
- 2 linguri pline cu drojdie de bere
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Se cerne făina, se pune într-un vas adînc și se amestecă
cu cartofii fierți în coajă și trecuți prin mașina de tocat,
cu drojdia frecată cu o lingură de zahăr și cu o linguriță
de sare.
Se frămîntă cu apă călduță o jumătate de oră, se adaugă la
frămîntat uleiul, după care se lasă aluatul să dospească
pînă cînd iese afară din vasul în care a fost frămîntat.
Se ung formele cu ulei, se pune aluatul împletit, se mai
țin formele pe plita caldă puțin timp și se introduc în
cuptorul încălzit, pentru trei sferturi de oră.
Pîinea se păstrează acoperită, cîteva ore.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.