Macaroane




MACAROANE


Ingrediente

- 1/2 făină
- 3 ouă
- sare
- 1/2 pahar apă



Mod de preparare


Se cerne făina, se spală ouăle, și se sparg peste făină.
Aluatul se sărează puțin, apoi se frămîntă pe planșetă
sau într-o farfurie adîncă, adăugînd apa necesară.
Se frămîntă pînă cînd aluatul se desprinde de pe mînă,
apoi se împarte în mai multe bucăți mici, se presară
făină pe planșetă și se întind foi subțiri.
Se presară făină peste fiecare foaie, se rulează de la cele
două capete spre mijloc, după care se taie rulouri lungi
de 10 - 15 cm.
Se despart macaroanele, se lasă pe planșetă să se usuce,
după care se pun la fiert în apă care clocotește, cu un praf
de sare.
Se scurg după ce au fiert și se prepară diferite feluri de mîncare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.