Macaroane cu Ciuperci



MACAROANE CU CIUPERCI


Ingrediente

- 300 g macaroane
- 50 g unt
- 200 g ciuperci
- 200 g cașcaval sau telemea
-  sare
- piper măcinat
- 1 păhărel de sos de roșii



Mod de preparare

Se fierb macaroanele în apă cu sare o jumătate de oră, după care
se clătesc cu apă rece și se scurg bine.
Se lasă deoparte, timp în care se pregătesc ciupercile.
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai multe ape,
trecînd cu mîna peste lamele, se taie felii subțiri și se pun într-un
vas emailat să se călească cu o lingură de unt și un praf de sare.
Cînd s-au înmuiat bine, se amestecă ciupercile cu macaroanele
scurse, cu telemea rasă și un păhărel sos de roșii.
Amestecul se toarnă într-o cratiță unsă cu o lingură de unt, care
se introduce în cuptor sau se ține pe plită la foc mic.
Mîncarea se scade bine și se servește caldă.
Se sărează și se piperează după gust.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.