Iofcale



IOFCALE


Ingrediente

- 1/2 făină
- sare
- 3 ouă
- 3 jumătăți de coajă de ou cu apă



Mod de preparare



Se cerne făina și se pune într-un castron cu un praf de sare.
Se spală ouăle, se sparg peste făină, se adaugă apoi trei
jumătăți de coajă de ou pline cu apă și se frămîntă un aluat tare.
Se frămîntă un sfert de oră, în așa fel ca, atunci cînd este
gata, aluatul să nu se lipească de planșetă sau de mînă.
Se taie aluatul în mai multe părți, se întinde o foaie subțire
pe o planșetă de scîndură geluită, se lasă să se usuce un sfert
de oră, după care se taie romburi cu latura de 3 cm și se lasă
în continuare pe planșetă.
Cînd s-au uscat, se pun să fiarbă în apă care clocotește, se
amestecă ușor în vasul cu apă, se scot după zece minute și
se pregătesc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.