Iofcale cu Carne



IOFCALE CU CARNE


Ingrediente

- 300 g carne tocată
- 2 cepe
- o ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- un ou crud
- 500 g iofcale
- 50 g unt



Mod de preparare


După ce ați făcut iofcalele, se usucă o oră, apoi se fierb
în apă care clocotește, un sfert de oră.
Se scot, se clătesc cu apă rece și se scurg bine, după
care se pun într-o formă unsă cu două linguri de unt.
Separat, se călește carnea împreună cu două cepe tocate
mărunt și o ceașcă mică de ulei.
Carnea este gata atunci cînd nu mai are sos.
Se ia cratița de pe foc și se lasă amestecul să se răcească.
Se adaugă un ou crud, sare și piper măcinat.
Amestecul se pune peste iofcale și se omogenizează ușor,
sau se așază la mijlocul formei și se acoperă cu un strat de
iofcale.
Forma se introduce în cuptor și se ține jumătate de oră, pînă
cînd mîncarea se rumenește ușor.
Se servește foarte caldă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.