Împăturată




ÎMPĂTURATĂ


Ingrediente

- Făină cît cuprinde
- Apă
- sare
- 2 - 3 linguri de ulei
- 2 - 3 linguri de zahăr
- untură

Mod de preparare

Se frămîntă aluatul din făină, apă, și ulei și zahăr.
După ce ați terminat de framîntat se dă aluatul
afară la rece o jumătate de oră.
Se ia o parte din aluat, și se întinde o foaie foarte
subțire ca pentru tăiței, se încinge bine untura, și
pe foaie întinsă ungeți cu untură, cu o lingură sau
o pensulă special pentru așa ceva.
După ce ați uns foaie cu untură, se ia de un capăt,
și se pune să acopere jumătate cealaltă de aluat,
și acum din nou ungeți partea de sus cu untură,
si faceți tot așa, pînă se termină foaia de aluat.
Se pune la frigider pentru o jumătate de oră.
Și repetați operațiunea pînă se termină tot aluatul.
După jumătatea de oră care a stat în frigider, se pune
într-o tavă rotundă sau cratiță, se pune hîrtie pentru
copt și se pune aluatul în cratiță, de grosimea 1 - 2 cm.
( dacă aveți cuptorul foarte bun, se pune un strat de zahăr
deasupra aluatului, dacă nu aveți cuptorul chiar bun,
sunteți nevoiți să faceți un sirop din apa cu zahăr și
ungeți cu acel sirop.)

Poftă bună 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.