Colțunași cu Magium și Pesmet




COLȚUNAȘI CU MAGIUM ȘI PESMET


Ingrediente


- 100 g de magium de prune sau marmeladă de caise
- 6 linguri de zahăr
- 1/2 kg de pesmet cernut
- 1 linguriță de rom
- 5 nuci
- aluat de colțunași dintr-un ou



Mod de preparare

Se întinde aluatul ( vezi rețeta anterioară ), se taie în pătrate
cu latura de 4 cm, se pune umplutură pe un colț și se
lipesc în triunghi.
Umplutura se face din magium de prune sau marmeladă de
caise în amestec cu nuci tocate și rom.
După ce colțunașii au fiert, se scot și se dau prin pesmet
prăjit în amestec cu zahăr tos.
Pesmetul se cerne proaspăt, se pune într-o tigaie unsă cu ulei
și se rumenește pe foc mic, amestecînd mereu ca să nu se ardă.
La urmă, cînd pesmetul și-a schimbat culoarea, se adaugă zahărul
și se amestecă.
Se trec colțunașii prin pesmet și se servesc calzi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.