Colțunași cu Carne



COLȚUNAȘI CU CARNE


Ingrediente

- 1 Ou
- 1/2 coajă ou plină cu apă rece
- făină cît cuprinde
- sare

- Pentru Aluat
- 100 g de carne rasol fiartă
- 1 ceapă mică
- sare
- 1 lingură de unt
- 1/2 linguriță bulion


Mod de preparare

Se sparge oul, se adaugă o jumătate de coajă plină
cu apă rece, se amestecă, se pune un praf de sare și
se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare, care se întinde
imediat sub formă de foaie.
Se taie foaia în pătrate cu latura de 4 cm, se pune
umplutura pe un colț, se lipesc pătratele în triunghi,
apoi se pun în apă care clocotește.
Umplutura se pregătește din carne tocată, în amestec
cu ceapă și un praf de sare, călite în puțin ulei.
Cînd umplutura nu mai are sos, se ia cratița de pe foc
și se răcește, după care se folosește.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.