Clătite Pufoase



CLĂTITE PUFOASE


Ingrediente

- 3 ouă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de zahăr pudră
- 3 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- coajă rasă de lămîie
- 1 praf de sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile care se
freacă cu untul și zahărul, apoi se încorporează albușurile
bătute spumă.
Se subțiază cu lapte, după ce s-a adăugat făina cernută
proaspăt și s-a omogenizat amestecul.
Din aluatul obținut se fac clătite, după ce aluatul s-a parfumat
cu coajă rasă de lămîie și s-a ținut la rece o oră.
Clătitele se prăjesc în ulei, numai pe o parte, după care se
scot și se presară cu zahăr tos.
Se servesc rulate sau împăturite, pudrate cu zahăr farin.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.