Clătite Frațuzești



CLĂTITE FRNȚUZEȘTI


Ingrediente

- 2 ouă
10 linguri de făină
- 3/4 lapte dulce
- 3 linguri de coniac
- coajă de lămîie rasă
- 4 mere rase
- sare
- 2 linguri zahăr tos
- 3 linguri de ulei



Mod de preparare

Se spală ouăle, se șterg și se sparg într-un vas adînc.
Se adaugă făina în ploaie, se amestecă și se subțiază
amestecul cu lapte dulce.
Cînd amestecul arată ca o smîntînă subțire, se pun
merele rase, care au stat o oră la macerat cu trei
linguri de coniac.
Se adaugă un praf de sare, un pahar mic de apă
minerală, se parfumează cu coajă rasă de lămîie și se
fac clătite în tigaia unsă cu ulei.
Aceste clătite se servesc presărate cu zahăr tos și
rulate sau strînse în patru.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.