Clătite cu Lapte




CLĂTITE CU LAPTE


Ingrediente

- 1 ou
- 3/4 lapte dulce
- 10 linguri de făină
- sare
- 3 liguri de ulei
- coajă de lămîie



Mod de preparare

Se spală oul, se șterge cu o cîrpă curată și se sparge
într-un vas adînc.
Se pune peste două linguri de făină, se amestecă și
se subțiază cu lapte dulce.
Se continuă operația pînă cînd se termină făina și
laptele.
Cînd amestecul este omogen, se adaugă un praf de
sare și două linguri de apă rece.
Aluatul se lasă la rece o oră, se parfumează cu
jumătate linguriță de coajă de lămîie rasă și se fac
clătite în tigaia specială.
Se unge tigaia cu puțin ulei, se ia o lingură de supă
plină cu aluat, se pune în tigaie ; se coc clătitele pe
ambele părți.
Se pun pe farfurie întinsă și, cînd se termină tot aluatul,
tigaia se învelește și se păstrează în cămară.
Clătitele se servesc presărate cu zahăr tos sau umplute
cu dulceață de fructe, rulate și puse pe o farfurie de desert.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.