Budincă Roșie



BUDINCĂ ROȘIE


Ingrediente


- 100 g unt
- 1 franzelă
- 1 cană de lapte clocotit
- 1 pahar de vin roșu
- 1 borcan dulceață de vișine
- 2 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de zahăr farin


Mod de preparare


Se taie franzela felii potrivit de groase care se prăjesc în unt.
Se așază un strat de felii pe fundul unei forme unse cu unt,
peste care se toarnă jumătate din cantitatea de lapte clocotit.
Peste feliile de franzelă se pune un strat de dulceață de vișine.
Se pune alt strat de felii de franzelă, apoi un strat de dulceață
și se încheie cu felii de franzelă opărite cu lapte clocotit.
Cînd budinca se introduce în cuptor, se acoperă cu un pahar
de vir roșu, bine îndulcit.
Budinca se ține la cuptorul fierbinte o oră, apoi se scoate și se
lasă să se răcească puțin.
Se servește tăiată felii, pudrată cu zahăr farin.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.