Budincă Dulce de Pîine



BUDINCĂ DULCE DE PÎINE


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 1 franzelă mijlocie
- 2 ouă
- 100 g de stafide
- vanilie
- 4- 5 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de rom


Mod de preparare

Se opărește miezul unei franzele cu lapte clocotit,
îndulcit și vanilat după gust și se lasă să se răcească
un sfert de oră.
Se adaugă apoi cele două ouă și o mînă de stafide
spălate și parfumate cu rom.
Amestecul se omogenizează, se toarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu făină și se ține forma în
cuptor, la foc potrivit, o oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate, se răcește în formă
și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie felii groase și se servește caldă, sau rece.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.