Budincă de Vin




BUDINCĂ DE VIN


Ingrediente

- 6 ouă
- 4 linguri de pesmet
- 150 g zahăr tos
- 1 cană de vin roșu
- scorțișoară
- 1 pahar de fructe din dulceață
- 1 pahar de frișcă


Mod de preparare

100 g de zahăr se freacă cu șase gălbenușuri pînă
cînd amestecul devine cremă spumoasă.
Se amestecă în cremă trei linguri de pesmet și
albușurile bătute spumă.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu o lingură
de pesmet și apoi se toarnă crema.
Se introduce forma în cuptorul încins și se coace
45 de minute.
Vinul se fierbe cu zahăr și scorțișoară și se toarnă
fierbinte peste budinca tăiată felii groase.
Se garnisește cu fructe din dulceață, se acoperă
feliile de budincă cu frișcă și se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.