Budincă de Tăiței



BUDINCĂ DE TĂIȚEI


Ingrediente

- 250 g tăiței
- 1 l lapte nefiert
- 5 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 100 g zahăr tos
- zahăr vanilat
- 100 g unt
- sare


Mod de preparare


Se pun tăițeii să clocotească în apă cu sare, se scurg și se
pun la fiert în lapte dulce.
Se fierb cînd se înmoaie.
Se răcesc și se scurg.
Separat se freacă 5 gălbenușuri cu 100 g zahăr și 100 g unt
pînă cînd amestecul devine o cremă spumoasă.
Se parfumează crema cu vanilie sau rom, se amestecă
într-un vas adînc cu tăițeii reci.
Se bat gălbenușurile spumă și se pun peste compoziția de
budincă, se omogenizează și se răstoarnă într-o formă
unsă cu unt și tapetată cu pesmet.
Se introduce budinca în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească, după care se taie felii și
se servește ca desert.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.