Budincă de Smochine



BUDINCĂ DE SMOCHINE


Ingrediente

- 500 g smochine
- 8 ouă
- 200 g franzelă
- 300 g zahăr
- 1 cană de lapte clocotit


Mod de preparare


Se taie smochinele felii subțiri și se pun într-un vas adînc.
Separat se freacă zahărul cu gălbenușurile și, cînd arată
ca o cremă, se pun deasupra albușurilor bătute spumă tare.
Se amestecă smochinele cu crema, se pun în vasul în care
feliile de franzelă au fost opărite cu lapte clocotit.
Din două linguri de zahăr se obține un strat subțire de zahăr
ars, cu care se tapetează fundul și pereți unei forme rotunde.
Se toarnă compoziția în formă ce se pune într-o cratiță cu apă
care fierbe.
Se fierbe în bain-marie trei sferturi de oră, după care se răstoarnă
pe un platou, se lasă să se răcească și se taie felii.
Budinca se servește călduță, ca desert.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.