Budincă de Portocale




BUDINCĂ DE PORTOCALE

Ingrediente

- 2 portocale
- 1 pahar de dulceață de portocale
- 100 g de unt
- 2 pahare de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ou
- 4 linguri de pesmet
- rom
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se înmoaie untul, la foc mic, și se pune peste făina
proaspătă cernută, împreună cu un praf de sare, o
lingură de oțet și puțină coajă de lămîie.
Se frămîntă un aluat elastic, adunînd mereu aluatul
spre mijloc.
Se împarte aluatul în două și se întinde o foaie subțire
care se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Într-un vas adînc se face o cremă din trei gălbenușuri,
un pahar mic de smîntînă, dulceață de portocale și
portocale desfăcute felii.
Amestecul se parfumează cu o lingură de rom.
Se toarnă în forme peste foaia de aluat, se acoperă cu
altă foaie întinsă din aluatul rămas și se coace la cuptor
trei sferturi de oră.
Cînd budinca s-a rumenit ușor, se scoate și se pudrează
cu zahăr farin.
Se taie felii cînd s-a răcit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.