Budincă de Pîine



BUDINCĂ DE PÎINE


Ingrediente

- 1 franzelă
- 4 ouă
- 2 linguri de unt
- 1/2 l lapte dulce
- sare
- 2 linguri de pesmet
- 250 g telemea



Mod de preparare


Se unge o formă cu o lingură de unt, se tapetează
cu pesmet și se așază în formă felii de franzelă
tăiate subțiri.
Se pune numai jumătate din franzelă, apoi se acoperă
cu o cană de lapte dulce în care s-au bătut bine gălbenușurile.
Se pun restul feliilor, se acoperă cu 250 g brînză
telemea dată pe răzătoare, restul de lapte și albușurile
bătute spumă.
Deasupra budincii se pune o lingură de unt și se acoperă
forma cu un capac.
Se fierbe o oră la bain-marie, după care se lasă să se
răcească și se taie felii groase.
Budinca se servește caldă, lîngă legume sote.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.