Budincă de Orez



BUDINCĂ DE OREZ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 4 ouă
- 1/2 lămîie
- 200 g orez
- vanilie
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- zahăr farin


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci și se
pune într-o cratiță emailată, acoperit cu apă caldă.
Se lasă să dea cîteva clocote, se scurge apa și se pune
peste orez lapte dulce, nefiert.
Se fierbe la foc mic trei sferturi de oră, cu un praf de sare
și o lingură de zahăr.
Cînd amestecul începe să forfotească, se adaugă restul
de zahăr și se ia cratița de pe foc.
Se răcește într-o cratiță mai mare cu apă rece, se adaugă
patru gălbenușuri puse unul cîte unul, se rade deasupra
coaja de la jumătate de lămîie, se parfumează cu zahăr
vanilinat și se amestecă totul cu albușurile bătute spumă.
Se unge o formă rotundă cu o lingură de unt și se tapetează
cu pesmet, se răstoarnă orezul și se introduce forma în
cuptorul cald.
Se coace la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcește în
formă și se pudrează cu zahăr farin.
Se servește tăiată felii groase, cu sirop de fructe, cu dulceașă
sau cu șodou de vin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.