Budincă de Legume




BUDINCĂ DE LEGUME


Ingrediente

- 1 kg legume de sezon
- 1 cană de lapte dulce
- 2 linguri se smîntînă
- 2 ouă întregi
- 100 g cașcaval ras
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se aleg legume proaspete, se spală, se curăță și se pun la
fiert în apă caldă cu sare.
Cînd este gata, se scot, se scurg și se fărîmă bine cu o furculiță.
Se pun într-un castron adînc, se amestecă cu un sos alb
făcut din : două linguri de unt care se înmoaie într-o
cratiță pe foc mic, se adaugă două linguri de făină, se omogenizează
amestecul și se subțiază cu lapte dulce.
Sosul se fierbe cîteva minute, se răcește și se condimetează
cu sare și piper măcinat.
Cît mai este cald, sosul se îngroașă cu două gălbenușuri, apoi
se răstoarnă peste legume.
Amestecul se omogenizează și se subțiază cu două linguri de
smîntînă.
Se acoperă totul cu albușurile bătute spumă, se amestecă ușor
și se răstoarnă compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se acoperă cu cașcaval ras și se rumenește în cuptorul cald
trei sferturi de oră.
Se servește caldă, cu smîntînă sau cu sos picant de roșii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.