Budincă de Lămîie




BUDINCĂ DE LĂMÎIE


Ingrediente

- 4 ouă întregi
- 4 linguri de zahăr farin
- 1 lămîie
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de pesmet


Mod de preparare


Se separă gălbenușurile și se freacă bine cu patru linguri
de zahăr farin.
Se adaugă o lingură de făină și se omogenizează cu grijă,
să nu se facă cocoloașe.
Lămîia se fierbe cu puțină apă, se taie bucățele mici și se
pune peste cremă.
Se parfumează cu o lingură de rom.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă, se omogenizează
ușor și se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt și
tapetată cu pesmet.
Budinca se coace la foc potrivit, o jumătate de oră, după care
se scoate, se pudrează și se răcește ușor, înainte de a o tăia în felii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.