Budincă de Griș




BUDINCĂ DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 l lapte nefiert
- 5 linguri de griș
- 1/2 lămîie
- 3 linguri de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și, cînd dă în clocot, se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe 20 de minute, după care se ia vasul de pe foc.
Se lasă să se răcească, apoi se amestecă ouăle puse pe
rînd, trei linguri de zahăr, un praf de sare și un plic de
zahăr vanilinat.
Se adaugă coaja de la jumătate de lămîie și o lingură de
zeamă de lămîie.
Amestecul se răstoarnă într-o formă unsă cu o lingură de
unt și se introduce budinca în cuptorul încins.
Se coace o jumătate de oră, la foc potrivit, după care se
scoate și se lasă să se răcească ușor.
Se taie cînd s-a răcit și se servește cu sirop de fructe sau
cu fructe din dulceață.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.