Budincă de Franzelă cu Ficat




BUDINCĂ DE FRANZELĂ CU FICAT


Ingrediete

- 1/2 franzelă
- 1/2 l supă de carne
- 200 g ficat de pasăre
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se taie franzela felii și se pun să se înmoaie în supa
de pasăre.
Se sfărîmă bine franzela după ce s-a scurs, se pune
într-o farfurie adîncă și se amestecă cu ficatul de
pasăre, fiert și dat prin mașina de tocat.
La amestec se adaugă cele două gălbenușuri, verdeață
tocată și jumătate din cantitatea de unt.
Se sărează și se piperează după gust, se adaugă
albușurile bătute spumă și se răstoarnă compoziția
într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Se introduce forma în cuptorul încins, se coace trei sferturi
de oră la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.

Budinca se servește caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.