Budincă de Ficat




BUDINCĂ DE FICAT


Ingrediente

- 250 g ficat de porc sau de pasăre
- 250 g carne tocată
- 1 cană de smîntînă
- 3 ouă
- 1/2 franzelă
- sare
- verdeață tocată
- piper măcinat sau mentă pisată



Mod de preparare


Se curăță ficatul de pielițe, se dă prin mașina de tocat
și se amestecă cu carnea tocată.
Se adaugă o lingură de ulei, apoi franzela fărămițată
bine, se omogenizează amestecul, se adaugă gălbenușurile
unul cîte unul, se sărează și se piperează după gust.
Se pune verdeață tocată fin și se subțiază amestecul
cu smîntînă.
Cînd totul este gata, se bat albușurile spumă, se toarnă
deasupra, se mai amestecă o dată și se toarnă compoziția
într-o formă unsă cu unt.
Se introduce forma în cuptorul încins bine și se coace
la foc potrivit 45 de minute.
Budinca se servește caldă, cu salată de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.